Go Back

Babiččin karlovarský knedlík

5 z 1 hodnocení
Příprava 20 minut
Vaření 25 minut
Celkový čas 45 minut
Porce 4
Kalorie 164
Karlovarské knedlíky jsou výbornou volbou při přípravě pečeného masa, omáčky z kořenové zeleniny na smetaně nebo segedínského guláše.

Suroviny

  • 250 g bílého staršího pečiva (cca. 6 rohlíků)
  • 200 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 100 g hrubé mouky (prosáté)
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl, černý pepř

Postup přípravy 

  • Do větší mísy dejte starší rohlíky nakrájené na kostičky. Vedle si do mističky odměřte mléko. Oddělte bílky od žloutků a žloutky přidejte do mléka, bílky dejte do střední mísy stranou. K mléku přidejte nasekanou petrželku, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř.
  • Mléčnou směs přilijte k nakrájeným rohlíkům, přidejte také hrubou mouku a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do mísy k ostatním ingrediencím.
  • Z připraveného těsta v potravinářské fólii vytvarujte 3 válečky, které poté obalte ještě v alobalu. Válečky vařte 12 minut z každé strany ve vroucí vodě a poté je vyndejte. Až trochu vychladnou, rozbalte je a nakrájejte na plátky.

Poznámky

Ke směsi na knedlíky lze přidat i 50 g rozpuštěného másla a lze také knedlíky tvarovat do kuliček.
Kalorie: 164kcal
chod: Příloha
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: snadné recepty