Karlovarské knedlíky jsou výbornou volbou při přípravě pečeného masa, omáčky z kořenové zeleniny na smetaně nebo segedínského guláše.
Suroviny
250gbílého staršího pečiva(cca. 6 rohlíků)
200mlmléka
2ksvejce
1hrstnasekané petrželky
100ghrubé mouky(prosáté)
1špetkamuškátového oříšku
sůl, černý pepř
Postup přípravy
Do větší mísy dejte starší rohlíky nakrájené na kostičky. Vedle si do mističky odměřte mléko. Oddělte bílky od žloutků a žloutky přidejte do mléka, bílky dejte do střední mísy stranou. K mléku přidejte nasekanou petrželku, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř.
Mléčnou směs přilijte k nakrájeným rohlíkům, přidejte také hrubou mouku a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do mísy k ostatním ingrediencím.
Z připraveného těsta v potravinářské fólii vytvarujte 3 válečky, které poté obalte ještě v alobalu. Válečky vařte 12 minut z každé strany ve vroucí vodě a poté je vyndejte. Až trochu vychladnou, rozbalte je a nakrájejte na plátky.
Poznámky
Ke směsi na knedlíky lze přidat i 50 g rozpuštěného másla a lze také knedlíky tvarovat do kuliček.