Go Back

Bedly na másle s kmínem

5 z 1 hodnocení
Příprava 5 minut
Vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut
Porce 2
Kalorie 96
Velice snadný a výborný houbový recept z bedel, který připravíte raz dva z pár základních surovin, které máte určitě doma.

Suroviny

  • 1 ks cibule nebo šalotka (na proužky)
  • 2 lžičky kmínu (drceného)
  • 250 g bedel (očištěných)
  • 2 lžíce másla (nebo ghí)
  • sůl, čerstvě namletý pepř
  • bylinky (podle chuti)

Topinka k podávání

  • 2 krajíce chleba
  • olej

Postup přípravy 

  • Máslo si rozehřejte na pánvi a cibuli nakrájenou na proužky na něm nechte na mírném ohni zesklovatět. Přidejte očištěné a pokrájené bedly na větší kousky.
  • Bedly osolte, opepřete a zaprašte drceným kmínem. Houby začnou pouštět vodu a ztrácet na objemu. Restujte je dozlatova a ke konci přidejte bylinku podle vaší chuti.
  • Hotové bedly na másle podávejte na topinku osmaženou na sádle nebo oleji.

Poznámky

Bedly se dají také udělat na sádle, ale to bychom už recept neměli nazývat jako bedly na másle :-)
Kalorie: 96kcal
chod: Večeře
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: houbové recepty, snadné recepty, vegetariánské recepty