Velice snadný a výborný houbový recept z bedel, který připravíte raz dva z pár základních surovin, které máte určitě doma.
Suroviny
1kscibule nebo šalotka(na proužky)
2lžičkykmínu(drceného)
250gbedel(očištěných)
2lžícemásla(nebo ghí)
sůl, čerstvě namletý pepř
bylinky(podle chuti)
Topinka k podávání
2krajícechleba
olej
Postup přípravy
Máslo si rozehřejte na pánvi a cibuli nakrájenou na proužky na něm nechte na mírném ohni zesklovatět. Přidejte očištěné a pokrájené bedly na větší kousky.
Bedly osolte, opepřete a zaprašte drceným kmínem. Houby začnou pouštět vodu a ztrácet na objemu. Restujte je dozlatova a ke konci přidejte bylinku podle vaší chuti.
Hotové bedly na másle podávejte na topinku osmaženou na sádle nebo oleji.
Poznámky
Bedly se dají také udělat na sádle, ale to bychom už recept neměli nazývat jako bedly na másle :-)