Coleslaw je svěží a křupavý salát z jemně nakrouhaného zelí a mrkve, spojený lahodným dresinkem. Tento oblíbený doplněk k masu či grilovaným pokrmům dodá jídlu lehkost a příjemnou krémovou chuť.
Suroviny
1/2hlávkybílého zelí
1kscibule
1velkámrkev
1lžícesoli
3lžícecukru
1-2lžíceocta(jablečného, vinného)
100mlzakysané smetany
200mlmajonézy
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Nejprve si zelí nakrouhejte/nakrájejte na tenké proužky nebo nahrubo nastrouhejte. Do mísy s nastrouhaným zelím přidejte sůl, dobře promíchejte a nechte chvíli zelí pustit vodu. Vodu slijte.
K zelí nastrouhejte na hrubém struhadle i mrkev a cibuli buďto nakrájejte na tenké plátky nebo ji nasekejte najemno. Vše společně s ostatními surovinami promíchejte dohromady. Salát ochutnávejte a přidejte cukr, ocet a čerstvě mletý pepř podle chuti. Nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
Poznámky
Hotový salátek podávejte studený ke grilovanému masu nebo smaženým stripsům či řízečkům. Pokud jej necháte odležet do druhého dne, bude ještě chutnější.
Kalorie: 152kcal
chod: Salát
Kuchyně: Americká
klíčové slovo: letní recepty, pohoštění, vegetariánské recepty