Kuřecí játra důkladně propláchněte a odkrojte ošklivá místa. Zkrátka je očistěte, aby byly zbavené všeho, co se vám nelíbí.
Zhruba 2 lžíce másla rozpalte na pánvičce a začněte na másle restovat játra společně s tymiánem a rozmarýnem. Játra restujte dozlatova, aby byla opečená ze všech stran. V polovině restování přidejte nasekanou cibulku, aby společně s játry zesklovatěla. Základ osolte, opepřete a přidejte smetanu.
Horký obsah pánvičky dejte do mixéru, přidejte kousek másla a rozmixujte. Přidejte další kousek másla dokud nespotřebujete celých 50 g a směs nebude krásně jemná. Pokud chcete paštiku úplně co nejjemnější, ještě směs 1-2 x přeceďte přes .jemný cedník.
Nakonec přelijte paštiku do uzavíratelných sklenic, můžete použít třeba ty vzduchotěsné. Klidně použijte klasickou misku, pokud paštiku hodláte v budoucích dnech sníst. Pokud ji chcete uchovat, ještě si rozpusťte cca. 50 g másla a zalijte vršek každé paštiky, abyste zamezili přístup vzduchu.
Nyní už jen paštiku dejte do lednice vychladit a nechte si chutnat. Chutná skvěle k čerstvému pečivu nebo i opečenému.