Go Back

Domácí tatarská omáčka z majonézy

5 z 1 hodnocení
Příprava 8 minut
Celkový čas 8 minut
Porce 6
Kalorie 211
Domácí tatarka z majonézy je jednoduchá a rychlá příloha, která skvěle doplní smažené pokrmy, grilované maso nebo zeleninové saláty. S čerstvými ingrediencemi, jako je nakládaná okurka a cibulka, získáte krémovou omáčku plnou chuti.

Suroviny

  • 200 g kvalitní majonézy
  • 25 g kyselých okurek (nastrouhané)
  • 2 lžíce láku z okurek
  • 15 g cibule (najemno nasekaná)
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy 

  • Do misky si dejte majonézu, nastrouhejte okurku a přidejte najemno nasekanou cibuli. Dále přimíchejte worcesterovou omáčku, cukr, lák z okurek a tatarku dochuťte solí s čerstvě namletým pepřem.

Poznámky

Hotovou tatarskou omáčku přikryjte potravinářskou fólií a nechte ji v lednici vychladit a uležet. Podávejte k oblíbeným pokrmům.
Kalorie: 211kcal
chod: Dresink, Příloha
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: dipy a dresinky, omáčky, snadné recepty