Ve velké pánvi rozehřejte ghí nebo olej na střední teplotu. Přidejte cibuli s česnekem a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přidejte mleté maso a římský kmín a maso restujte do zhnědnutí a mezitím jej rozdělujte na menší kousky. Přidejte nasekané zelené papričky a maso osolte a opepřete.
K orestovanému masovému základu přidejte rajský protlak a uzenou papriku, krátce prosmažte a poté vmíchejte plechovku drcených rajčat. Nakonec přidejte oregano, fazole s nálevem, přiveďte k varu a po 5 minutách si odeberte cca. 1 hrnek tekuté omáčky na zalití tortill. Směs dále nechte probublávat dalších 10-15 minut na mírném ohni.
Troubu si předehřejte na 180°C.
Než se trouba předehřeje, tak pekáček nebo zapékací misku potřete omáčkou ze základu a stranou na talíři začněte zamotávat tortilly. Tortillu potřete také 2 lžícemi omáčky a do tortilly dejte štědrou porci masa a fazolí, poté posypte sýrem, zamotejte a vložte do pekáčku. Stejným způsobem zaplňte pekáček jednu tortillu po druhé. Nakonec zalijte tortilly zbytkem omáčky a posypte strouhaným sýrem.
Pečte odkryté zhruba 20 minut, aby byly enchiladas propečené a z vrchu lehce křupavé. Jakmile jsou hotové, vyndejte je a podávejte s avokádem, koriandrem, zakysanou smetanou a nakládanými jalapeňoskami.