Go Back

Mexické enchiladas s mletým masem

5 z 1 hodnocení
Příprava 10 minut
Vaření 1 hodina
Porce 4
Kalorie 703
Zapečené enchiladas jsou výbornou volbou pokud máte rádi mexickou kuchyni, pikantní chuť a nemáte příliš času na přípravu.

Suroviny

  • 1 lžíce přepuštěného másla (oleje)
  • 1 ks cibule (na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nasekaný)
  • 500 g hovězího masa (mletého)
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 6 ks zelené jalapeňos (na kostičky)
  • 70 g rajského protlaku
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 400 g drcených rajčat (v plechovce)
  • 2 lžičky oregana
  • sůl, černý pepř
  • 400 g červených fazolí (včetně nálevu)
  • 6 ks velkých tortill (pšeničné nebo kukuřičné)
  • 100-200 g cheddaru (strouhaného)

K servírování

  • 1 ks červená cibule (najemno)
  • 1 ks zralé avokádo (na plátky)
  • 50 g nakládaných jalapeňos
  • 200 g zakysané smetany

Postup přípravy 

  • Ve velké pánvi rozehřejte ghí nebo olej na střední teplotu. Přidejte cibuli s česnekem a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přidejte mleté maso a římský kmín a maso restujte do zhnědnutí a mezitím jej rozdělujte na menší kousky. Přidejte nasekané zelené papričky a maso osolte a opepřete.
  • K orestovanému masovému základu přidejte rajský protlak a uzenou papriku, krátce prosmažte a poté vmíchejte plechovku drcených rajčat. Nakonec přidejte oregano, fazole s nálevem, přiveďte k varu a po 5 minutách si odeberte cca. 1 hrnek tekuté omáčky na zalití tortill. Směs dále nechte probublávat dalších 10-15 minut na mírném ohni.
  • Troubu si předehřejte na 180°C.
  • Než se trouba předehřeje, tak pekáček nebo zapékací misku potřete omáčkou ze základu a stranou na talíři začněte zamotávat tortilly. Tortillu potřete také 2 lžícemi omáčky a do tortilly dejte štědrou porci masa a fazolí, poté posypte sýrem, zamotejte a vložte do pekáčku. Stejným způsobem zaplňte pekáček jednu tortillu po druhé. Nakonec zalijte tortilly zbytkem omáčky a posypte strouhaným sýrem.
  • Pečte odkryté zhruba 20 minut, aby byly enchiladas propečené a z vrchu lehce křupavé. Jakmile jsou hotové, vyndejte je a podávejte s avokádem, koriandrem, zakysanou smetanou a nakládanými jalapeňoskami.
Kalorie: 703kcal
chod: Hlavní chod
Kuchyně: Mexická
klíčové slovo: pikantní