Vyzkoušejte vylepšené šunkofleky, které vaše babička určitě nepřipravovala.
- 300 g uzeného masa
- 250 g těstovin (fleků)
- 1 ks cibule
- 100 g másla
- 200 ml tučné smetany (33% tuku)
- 3-4 ks vejce
- 2 ks zelené papričky jalapeňos
- sůl, černý pepř
Začněte s těstovinami, které si uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Těstoviny vařte v osolené vodě, poté je slijte a dejte do pekáčku.
Cibuli najemno restujte pánvi s máslem dozlatova, během restování přidejte maso nakrájené na kostičky a papričky najemno. Poté přidejte do pekáče.
Oddělte bílky a žloutky, bílky vyšlehejte v tuhý sníh a žloutky smíchejte s tučnou smetanou. Smetanovou směs vlijte do pekáče, vše osolte, opepřete a sníh opatrně vmíchejte.
Předehřejte si troubu na 200 stupňů a pečte zhruba 20-25 minut dozlatova. Nahoře by se měla vytvořit zlatá vrstva.