Go Back

Nejlepší šunkofleky s jalapeňos

5 z 1 hodnocení
Příprava 30 minut
Vaření 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 30 minut
Porce 4
Kalorie 235
Vyzkoušejte vylepšené šunkofleky, které vaše babička určitě nepřipravovala.

Suroviny

  • 300 g uzeného masa
  • 250 g těstovin (fleků)
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 200 ml tučné smetany (33% tuku)
  • 3-4 ks vejce
  • 2 ks zelené papričky jalapeňos
  • sůl, černý pepř

Postup přípravy 

  • Začněte s těstovinami, které si uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente. Těstoviny vařte v osolené vodě, poté je slijte a dejte do pekáčku.
  • Cibuli najemno restujte pánvi s máslem dozlatova, během restování přidejte maso nakrájené na kostičky a papričky najemno. Poté přidejte do pekáče.
  • Oddělte bílky a žloutky, bílky vyšlehejte v tuhý sníh a žloutky smíchejte s tučnou smetanou. Smetanovou směs vlijte do pekáče, vše osolte, opepřete a sníh opatrně vmíchejte.
  • Předehřejte si troubu na 200 stupňů a pečte zhruba 20-25 minut dozlatova. Nahoře by se měla vytvořit zlatá vrstva.
Kalorie: 235kcal
chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: snadné recepty