Lahodná pikantní houbová směs se zeleninou na topinky, kterou si můžete zavařit a uschovat kdykoli k rychlé večeři.
Suroviny
150gslaniny(na kostičky)
800gčerstvých hub(na proužky)
3kscibule(na půlkolečka)
3ksčervené papriky(na proužky)
1kspór(na kolečka)
8stroužkůčesneku(prolisovaného)
2kschilli cayenne(nasekané)
140grajského protlaku
1lžícedrceného kmínu
1lžícesladké papriky
1lžičkauzené papriky
200grajčatového pyré
1lžíce worcesterové omáčky
2lžícesójové omáčky
5lžicdomácího kečupu
1lžícetřtinového cukru
1lžícemajoránky
sůl, černý pepř
snítka tymiánu
Suroviny na topinku
krajíce chleba
olej
1stroužekčesneku
strouhaný sýr(na posypání)
sušená petrželka(na ozdobu)
Postup přípravy
Ve středním hrnci začněte opékat slaninu na kostičky, aby pustila tuk. Na tuku poté nechte zesklovatět cibuli na proužky a k cibuli přidejte očištěné a pokrájené houby. Houby osolte, opepřete a nechte ztrácet na objemu. V případě nutnosti lehce podlijte vodou.
150 g slaniny, 3 ks cibule, 800 g čerstvých hub
Jakmile houby ztratí objem, přidejte rajský protlak a minutku prosmažte. Poté přidejte drcený kmín, česnek, sladkou a uzenou papriku a také minutku prosmažte. Nakonec přidejte rajčatové pyré, worcester, sójovku, kečup, cukr, chilli, papriky a pórek. Snižte plamen, přidejte ještě snítka tymiánu a na mírném ohni zahřívejte do změknutí paprik.
Zkontrolujte konzistenci, směs na topinky by neměla být příliš tekutá, takže přebytečnou vodu, kterou pustila zelenina vyvařte. Nakonec směs ochuťte solí, čerstvě namletým pepřem a rozemnutou majoránkou.
1 lžíce majoránky, sůl, černý pepř
Směs podávejte na osmažené topince s rozetřeným česnekem, zasypte strouhaným sýrem, poprašte sušenou petrželkou a servírujte.