Katův šleh se skrývá často pod názvy Golemův hněv, Pekelníkovy nudličky, Čertovo tajemství, ale všichni víme o čem je řeč. Pikantní masová směs připravená na minutku a s pořádnou porcí chilli.
Vepřové maso si nakrájejte ideálně proti vláknu na tenké nudličky. Nudličky si v misce smíchejte se Solamylem, jedlou sodou, sójovou omáčkou, špetkou solí a pepře, lžičkou oleje a trochou vody, aby se směs dobře propojila. Vše promíchejte a nechte 10 minut stranou. Mezitím si nakrájejte cibule a papriky na proužky.
RESTOVÁNÍ MASA
Na sádle restujte zprudka dozlatova vepřové nudličky. Nehýbejte s masem během restování zhruba minutku a pak ho můžete promíchat. Důležité je, aby se maso nevařilo ve vlastní šťávě, ale jen zprudka orestovalo na barvu.
ZELENINA A DOCHUCENÍ
Přidejte cibuli, prolisovaný česnek a minutku restujte. Poté přidejte papriku a další 2 minuty restujte. Nakonec přidejte protlak s uzenou paprikou, půl minutky restujte a ještě přidejte worcester, cukr, kečup a nakládané feferonky. Zlehka podlijte vývarem nebo vodou a nechte společně probublávat 2-3 minuty.
ZAKONČENÍ
Nakonec směs podle chuti dosolte a opepřete, vypněte plotýnku a vmíchejte nudličky kyselých okurek. Pikantní katův šleh podávejte se smaženými bramboráčky, k hranolkům nebo ke šťouchaným bramborám.
Poznámky
TIP: Před restováním masa můžete orestovat kus bůčku nebo slaniny, aby pustila tuk. Poté slaninu vyndejte a přidejte ji až při zakončení.