Go Back

Pikantní katův šleh

Příprava 15 minut
Vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porce 4 porce
Kalorie 143
Katův šleh se skrývá často pod názvy Golemův hněv, Pekelníkovy nudličky, Čertovo tajemství, ale všichni víme o čem je řeč. Pikantní masová směs připravená na minutku a s pořádnou porcí chilli.

Suroviny

  • 350-400 g vepřového masa (kýta, plec, pečeně)
  • 1 lžička solamylu (bramborový škrob)
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžíce sádla
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená kápie, 1/2 žluté papriky, 1/2 zelené papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce Worcesterové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • 4 nakládané feferonky
  • 100 ml vývaru/vody
  • sůl, černý pepř
  • 2-3 kyselé okurky

Postup přípravy 

MARINOVÁNÍ

  • Vepřové maso si nakrájejte ideálně proti vláknu na tenké nudličky. Nudličky si v misce smíchejte se Solamylem, jedlou sodou, sójovou omáčkou, špetkou solí a pepře, lžičkou oleje a trochou vody, aby se směs dobře propojila. Vše promíchejte a nechte 10 minut stranou. Mezitím si nakrájejte cibule a papriky na proužky.

RESTOVÁNÍ MASA

  • Na sádle restujte zprudka dozlatova vepřové nudličky. Nehýbejte s masem během restování zhruba minutku a pak ho můžete promíchat. Důležité je, aby se maso nevařilo ve vlastní šťávě, ale jen zprudka orestovalo na barvu.

ZELENINA A DOCHUCENÍ

  • Přidejte cibuli, prolisovaný česnek a minutku restujte. Poté přidejte papriku a další 2 minuty restujte. Nakonec přidejte protlak s uzenou paprikou, půl minutky restujte a ještě přidejte worcester, cukr, kečup a nakládané feferonky. Zlehka podlijte vývarem nebo vodou a nechte společně probublávat 2-3 minuty.

ZAKONČENÍ

  • Nakonec směs podle chuti dosolte a opepřete, vypněte plotýnku a vmíchejte nudličky kyselých okurek. Pikantní katův šleh podávejte se smaženými bramboráčky, k hranolkům nebo ke šťouchaným bramborám.

Poznámky

TIP: Před restováním masa můžete orestovat kus bůčku nebo slaniny, aby pustila tuk. Poté slaninu vyndejte a přidejte ji až při zakončení.
Kalorie: 143kcal
chod: Hlavní chod, Večeře
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: pikantní, snadné recepty