Go Back

Pikantní katův šleh originál

5 z 1 hodnocení
Příprava 20 minut
Vaření 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 20 minut
Porce 4
Kalorie 143
Katův šleh je král českých hospod a restaurací, který chutná skvěle pokud si ho připravíte doma.

Suroviny

  • 2-3 lžíce sádla (nebo olej)
  • 2 lžíce sójové omáčky (kvalitní)
  • 2 lžíce worcestrové omáčky (kvalitní)
  • 3 ks paprik (žlutá, zelená, červená)
  • 2 ks cibule (červené)
  • 4 stroužky česneku
  • 4 ks domácí nakládané okurky
  • 70 g rajský protlak (malá plechovka)
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 6 lžic domácího kečupu
  • 3 ks nakládané feferonky (beraní rohy nebo jiné chilli)
  • sůl, černý pepř
  • nať z jarní cibulky (na ozdobu)

Postup přípravy 

  • Vepřové maso si nakrájejte na nudličky do menší mističky, přidejte k němu sójovou omáčku a worcester a dejte ho chladit do lednice.
  • Mezitím si nakrájejte veškerou zeleninu. Ve větší pánvi s pokličkou si orestujte na tuku cibuli, aby zesklovatěla, přidejte maso a orestujte ho dozlatova. K masu přidejte rajský protlak a uzenou papriku, krátce prosmažte, aby protlak ztmavl, přidejte kečup, papriky, okurky a chilli a duste pod pokličkou do změknutí masa.
  • Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku a v případě potřeby dochuťte jídlo solí s pepřem. Podávejte katův šleh posypaný nakrájenou natí z jarní cibulky.

Poznámky

Jezte kaťák s hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo ho servírujte na topinku a posypte sýrem.
Kalorie: 143kcal
chod: Hlavní chod, Večeře
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: pikantní, snadné recepty