Katův šleh je král českých hospod a restaurací, který chutná skvěle pokud si ho připravíte doma.
Suroviny
2-3lžícesádla(nebo olej)
2lžícesójové omáčky(kvalitní)
2lžíceworcestrové omáčky(kvalitní)
3kspaprik(žlutá, zelená, červená)
2kscibule(červené)
4stroužkyčesneku
4ksdomácí nakládané okurky
70grajský protlak(malá plechovka)
1lžičkamleté uzené papriky
6lžicdomácího kečupu
3ksnakládané feferonky(beraní rohy nebo jiné chilli)
sůl, černý pepř
nať z jarní cibulky(na ozdobu)
Postup přípravy
Vepřové maso si nakrájejte na nudličky do menší mističky, přidejte k němu sójovou omáčku a worcester a dejte ho chladit do lednice.
Mezitím si nakrájejte veškerou zeleninu. Ve větší pánvi s pokličkou si orestujte na tuku cibuli, aby zesklovatěla, přidejte maso a orestujte ho dozlatova. K masu přidejte rajský protlak a uzenou papriku, krátce prosmažte, aby protlak ztmavl, přidejte kečup, papriky, okurky a chilli a duste pod pokličkou do změknutí masa.
Na závěr přidejte prolisované stroužky česneku a v případě potřeby dochuťte jídlo solí s pepřem. Podávejte katův šleh posypaný nakrájenou natí z jarní cibulky.
Poznámky
Jezte kaťák s hranolky, pečenými bramborami, rýží nebo ho servírujte na topinku a posypte sýrem.