Kousek zázvoru si oloupejte a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, papriky nakrájejte na proužky, mrkev na šikmé plátky nebo na julienne nudličky, bílou část pórku na kolečka a česnek nasekejte. Kuřecí maso si nakrájejte na nudličky nebo kostky.
Ve větším woku na přepuštěném másle nebo oleji nechte zesklovatět cibuli najemno společně se zázvorem a nasekaným česnekem. Jakmile je cibule průhledná, orestujte maso.
K orestovanému masu přidejte veškerou zeleninu kromě pórku, který nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu a restujte. Během restování přidejte kari koření, základ osolte a opepřete a nakonec vmíchejte kokosové mléko. Přidejte bazalku, rybí a sójovou omáčku a přiklopené duste zhruba 25 minut.
Nyní wok odkryjte a přidejte pórek. Zelenina pustí hodně vody a doporučuji v této fázi udělat trošku světlé jíšky na malé pánvi, kdy rozehřejete 1 lžíci másla, kterou zaprášíte 1 lžící hladké mouky, zpěníte a poté vmícháte do pokrmu.
Nakonec jídlo dochuťte solí, pepřem a sušeným chilli podle chuti. Podávejte s rýží.