Kung Pao je tradiční čínské jídlo pocházející z provincie S’-čchuan, známé svou pikantní a aromatickou chutí. Obsahuje kousky kuřecího masa smažené s arašídy, chilli…
Domácí fermentovaná chilli omáčka Sriracha je perfektní volbou pro ty, kdo milují výrazné a pikantní chutě. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou…
Tyto dýňové špagety jsou ideální pokrm během chladných podzimních dní a obzvláště během Halloweenu. Můžete na ně totiž použít zbytky z vydlabávání dýní i…
Kuřecí kari se smetanou je lahodný pokrm, který spojuje exotické koření s jemností smetanové omáčky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro všechny…
Guláš není oblíbený jen u nás, ale i v dalších kuchyních, kde figuruje měkké, šťavnaté a dlouho dušené maso. Existuje mnoho druhů gulášů, ale…
Katův šleh neboli ‚kaťák‘ najdete v českých hospodách a restauracích pod mnoha názvy. Vždy se jedná o maso na nudličky se zeleninovou směsí a…
Francouzi mají své hovězí po burgundsku, Maďaři vaří perkelt, a u nás v Česku si pochutnáváme na hovězím guláši. Každý ho připravuje trochu jinak,…
Houbařská sezóna stále neskončila a houbové úlovky je potřeba zpracovávat. Tato houbová směs na topinky je vhodná k zavaření a uschování, takže ji kdykoli…
Mexická kuchyně je celosvětově proslulá a jejími typickými surovinami jsou fazole, hovězí maso, chilli, rajčata, tortillas a sýr. Co takhle vyzkoušet výborné zapečené enchiladas…