Kulajda je klenotem české gastronomie a na světě byste hledali jen málo takto chuťově zajímavých polévek. Vyvážená sladkokyselá chuť je základem této výjimečné polévky.…
Dušené zelí je velmi typickou přílohou pro českou kuchyni, což dokazuje i fakt, že je zahrnuto v našem národním jídle – knedlo, zelo, vepřo.…
Francouzi mají své hovězí po burgundsku, Maďaři vaří perkelt, a u nás v Česku si pochutnáváme na hovězím guláši. Každý ho připravuje trochu jinak,…
Sbírání hub je u nás tak trochu národním sportem. Jakmile přijde houbová sezóna, tak se lidi předhání na sociálních sítích, kdo má lepší úlovky.…
V Itálii žádný pojem jako boloňské špagety neexistuje. Italové připravují pouze boloňské ragú a to servírují nejčastěji s plochými nudlemi tagliatelle. My si však…
Tento recept považuji za sezónní, jelikož v zimě u nás nejsou příliš dostupné kvalitní papriky, které jsou z dovozu podtrženy, aby dozrály než dorazí…
Játra jsou kvalitním zdrojem bílkovin a také obsahují prospěšné látky jako železo, vitamíny skupiny B a vitamín A. Zapomeňte na kupované paštiky plné mletých kůží…
Letní sezóna s sebou přináší letní recepty ze surovin, které nám přinesou naše zahrádky a jednou z nich jsou právě cukety. Cuketové placky v…