My Češi milujeme sběr a konzumaci lesních hub a jedním z nejznámějších a nejjednodušších jídel, které z nich lze připravit.
Suroviny
1-2lžícesádla
2kscibule(najemno)
4stroužkyčesneku
400gčerstvých lesních hub
1lžičkakmínu(drceného)
sůl, čerstvě mletý pepř
50mlvody
4ksvejce(rozšlehané)
pársnítekčerstvého tymiánu
Postup přípravy
Ve větší pánvičce začněte na tuku restovat nasekanou cibulku na kostičky. Po 3 minutách přidejte nasekaný česnek a restujte dokud cibule nezprůhlední.
Přidejte houby nakrájené na 3 cm kostky, sůl, pepř a drcený kmín. Restujte pár minut, poté přilijte trochu vody a duste pod pokličkou 15 minut.
Hotové houby odklopte, stáhněte plamen a zalijte vaječnou směsí, přidejte opět trochu soli a pepře a za stálého míchání nechte vejce ztuhnout. Pozor, abyste je úplně nevysušili. Dochuťte snítky tymiánu, promíchejte a podávejte s chlebem či na topince.
Poznámky
Pokud jste nikdy nezkoušeli smaženici na topince, tak vám doporučuji pro jednou vyzkoušet. Pokud nemáte rádi smažené, můžete udělat topinky v topinkovači.