Go Back

Houbová smaženice s vejci

5 z 1 hodnocení
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porce 4
Kalorie 237
My Češi milujeme sběr a konzumaci lesních hub a jedním z nejznámějších a nejjednodušších jídel, které z nich lze připravit.

Suroviny

  • 1-2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule (najemno)
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g čerstvých lesních hub
  • 1 lžička kmínu (drceného)
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 50 ml vody
  • 4 ks vejce (rozšlehané)
  • pár snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy 

  • Ve větší pánvičce začněte na tuku restovat nasekanou cibulku na kostičky. Po 3 minutách přidejte nasekaný česnek a restujte dokud cibule nezprůhlední.
  • Přidejte houby nakrájené na 3 cm kostky, sůl, pepř a drcený kmín. Restujte pár minut, poté přilijte trochu vody a duste pod pokličkou 15 minut.
  • Hotové houby odklopte, stáhněte plamen a zalijte vaječnou směsí, přidejte opět trochu soli a pepře a za stálého míchání nechte vejce ztuhnout. Pozor, abyste je úplně nevysušili. Dochuťte snítky tymiánu, promíchejte a podávejte s chlebem či na topince.

Poznámky

Pokud jste nikdy nezkoušeli smaženici na topince, tak vám doporučuji pro jednou vyzkoušet. Pokud nemáte rádi smažené, můžete udělat topinky v topinkovači.
Kalorie: 237kcal
chod: Večeře
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: houbové recepty