Když je houbová sezóna, tak jsou lesy plné bedel. Co z nich ale připravit? Buďto je udělejte smažené a nebo si je vychutnejte na másle s kmínem.

Bedly na másle s kmínem je naprosto snadný a rychlý recept, který dovede připravit opravdu každý. Je to taková rychlovka, kterou si můžete dát s čerstvým chlebem a nebo opečenou topinkou, tak jako já. Ačkoli se může zdát, že je tento recept obyčejný a chuťově nezajímavý, tak se nenechte zastrašit prvním dojmem. Je to opravdu skvělá chuťovka, kterou připravíte z 6 ingrediencí.

Co se dává do smažených bedel na kmíně?

  • Bedly: Použijte ty nejhezčí kousky, které najdete. Staré bedly nebývají tak dobré jako ty mladší a menší, které bývají i světlejší. Je důležité si očistit klobouky bedel a oškrábat z nich nožíkem hnědou vrstvu. Také je zbavte nožiček a pokrájejte na větší kousky. Bedly se vlivem tepla později srazí.
  • Máslo: Máslo je základní surovinou v tomto receptu. Doporučuji použít přepuštěné máslo (ghí), které se nepřipaluje a jídlu dodá onu máslovou chuť.
  • Cibule: Nezapomeňte přidat cibuli nakrájenou na proužky. Orestovaná cibulka na másle je skvělou volbou do základu houbových jídel.
  • Kmín: Doporučuji použít drcený kmín, který se lépe v pokrmu rozprostře a navíc nehrozí, že kousnete do tvrdého kousku kmínu.
  • Bylinky: Na konci můžete do jídla přidat čerstvý tymián, petrželovou nať nebo oregano, které jídlo oživí na barvu a dodá chuť bylinky.

Jak dlouho smažit bedly?

Bedly nepotřebují zvlášť dlouhou přípravu, uděláte je snadno tak, že je budete smažit a ony budou pouštět vodu, kterou musíte vyvařit. Jakmile se voda vyvaří, tak teprve začnou vlivem tepla zlátnout a jakmile budou zlatavé, tak máte hotovo. Není potřeba je dusit.

Povedly se vám bedly na másle s kmínem?

Pokud vám recept přišel nesrozumitelný, můžete se podívat také na naše video bedly na kmíně a másle. Pokud máte rádi chilli, doporučuji navštívit naši chilli zónu. Samozřejmě můžete přidat svůj komentář dole pod receptem.

Bedly na másle s kmínem

5 z 1 hodnocení
Příprava 5 minut
Vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut
Porce 2
Kalorie 96
Velice snadný a výborný houbový recept z bedel, který připravíte raz dva z pár základních surovin, které máte určitě doma.

Suroviny

  • 1 ks cibule nebo šalotka (na proužky)
  • 2 lžičky kmínu (drceného)
  • 250 g bedel (očištěných)
  • 2 lžíce másla (nebo ghí)
  • sůl, čerstvě namletý pepř
  • bylinky (podle chuti)

Topinka k podávání

  • 2 krajíce chleba
  • olej

Postup přípravy 

  • Máslo si rozehřejte na pánvi a cibuli nakrájenou na proužky na něm nechte na mírném ohni zesklovatět. Přidejte očištěné a pokrájené bedly na větší kousky.
  • Bedly osolte, opepřete a zaprašte drceným kmínem. Houby začnou pouštět vodu a ztrácet na objemu. Restujte je dozlatova a ke konci přidejte bylinku podle vaší chuti.
  • Hotové bedly na másle podávejte na topinku osmaženou na sádle nebo oleji.

Poznámky

Bedly se dají také udělat na sádle, ale to bychom už recept neměli nazývat jako bedly na másle 🙂
Kalorie: 96kcal
chod: Večeře
Kuchyně: Česká
klíčové slovo: houbové recepty, snadné recepty, vegetariánské recepty

1 komentář

Napište komentář

Hodnocení