Jsme národem houbařů a recept na takovou houbovou klasiku jako je smaženice s vejci nesmí chybět. Staročeská smaženice z čerstvých hub je naprosto jednoduchý…
Kuřecí kari se smetanou je lahodný pokrm, který spojuje exotické koření s jemností smetanové omáčky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro všechny…
Kulajda je klenotem české gastronomie a na světě byste hledali jen málo takto chuťově zajímavých polévek. Vyvážená sladkokyselá chuť je základem této výjimečné polévky.…
Dušené zelí je velmi typickou přílohou pro českou kuchyni, což dokazuje i fakt, že je zahrnuto v našem národním jídle – knedlo, zelo, vepřo.…
Karlovarský knedlík je tradiční česká příloha, která se vyznačuje jemnou chutí a lehkou strukturou. Jeho příprava zahrnuje použití staršího pečiva a vyšlehaných vajec, díky…
Sbírání hub je u nás tak trochu národním sportem. Jakmile přijde houbová sezóna, tak se lidi předhání na sociálních sítích, kdo má lepší úlovky.…