Tatarka je snadná a rychlá příloha, která výborně doplní smažené pokrmy nebo grilované maso. Zapomeňte na kupované omáčky a zkuste si připravit tuto lahodnou tatarskou omáčku z majolky podle receptu používaného v mnoha restauracích.
Tatarská omáčka z majonézy je opravdu velice jednoduchý recept, který zvládne doslova každý. Jednoduchost její přípravy nijak nesnižuje výslednou chuť. Naopak, s touto omáčkou snadno zastíníte běžné kupované varianty a zazáříte na každé večeři, ať už ji podáváte k řízku, smažené rybě, bramborovým přílohám nebo hranolkům.
Suroviny na přípravu tatarky z majonézy
- Majonéza: Pokud nechcete vyrábět vlastní majonézu, můžete použít kupovanou. Recept počítá s 200 g majonézy, což je dostatečné množství pro 6 porcí. Rychlou domácí majonézu si můžete připravit podle našeho videa.
- Cibule: Čerstvá cibule dodává tatarské omáčce svěžest a zjemňuje její chuť. Nasekejte ji nadrobno, aby se chutě dobře propojily. Alternativně můžete použít šalotku.
- Kyselé okurky: Tyto jsou nezbytnou součástí tatarské omáčky, dodávají příjemnou kyselost a křupavost. Nezapomeňte přidat i trochu nálevu z okurek pro lepší chuť. Opět doporučuji použít domácí okurky podle našeho receptu.
- Worcestrová omáčka: Lžička worcestrové omáčky přidá tatarské omáčce hloubku a výraznou chuť.
- Cukr: Tohle je ingredience, kterou jsem dříve do domácí tatarky nedával, ale známý mi doporučil do porce lžičku přidat a rozdíl jde opravdu znát. Vyzkoušejte a uvidíte.
- Kapary: Pokud máte doma nakládané kapary, přidejte lžičku nasekaných kaparů pro výraznější chuť. I když nejsou v základním receptu, dodají omáčce zajímavý šmrnc.
Chutnala vám tatarská omáčka z majonézy?
Pokud byste chtěli vyzkoušet recept, kde jsou použité i kapary a je v něm zahrnuta i příprava majonézy, tak se podívejte na video rychlá domácí tatarka. Samozřejmě je ideální nechat tatarskou omáčku dostatečně uležet v lednici, aby se chutě krásně spojily. Pokud máte rádi chilli, doporučuji navštívit naši chilli zónu. Samozřejmě můžete přidat svůj komentář dole pod receptem. Dobrou chuť všem.

Domácí tatarská omáčka z majonézy
Domácí tatarka z majonézy je jednoduchá a rychlá příloha, která skvěle doplní smažené pokrmy, grilované maso nebo zeleninové saláty. S čerstvými ingrediencemi, jako je nakládaná okurka a cibulka, získáte krémovou omáčku plnou chuti.
Suroviny
- 200 g kvalitní majonézy
- 25 g kyselých okurek (nastrouhané)
- 2 lžíce láku z okurek
- 15 g cibule (najemno nasekaná)
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
- Do misky si dejte majonézu, nastrouhejte okurku a přidejte najemno nasekanou cibuli. Dále přimíchejte worcesterovou omáčku, cukr, lák z okurek a tatarku dochuťte solí s čerstvě namletým pepřem.
Poznámky
Hotovou tatarskou omáčku přikryjte potravinářskou fólií a nechte ji v lednici vychladit a uležet. Podávejte k oblíbeným pokrmům.