Kuře na paprice je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jemnou chuť a vůni sladké papriky. Tato lahodná omáčka s jemným masem…
Tyto dýňové špagety jsou ideální pokrm během chladných podzimních dní a obzvláště během Halloweenu. Můžete na ně totiž použít zbytky z vydlabávání dýní i…
Jsme národem houbařů a recept na takovou houbovou klasiku jako je smaženice s vejci nesmí chybět. Staročeská smaženice z čerstvých hub je naprosto jednoduchý…
Kuřecí kari se smetanou je lahodný pokrm, který spojuje exotické koření s jemností smetanové omáčky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro všechny…
Guláš není oblíbený jen u nás, ale i v dalších kuchyních, kde figuruje měkké, šťavnaté a dlouho dušené maso. Existuje mnoho druhů gulášů, ale…
Katův šleh neboli ‚kaťák‘ najdete v českých hospodách a restauracích pod mnoha názvy. Vždy se jedná o maso na nudličky se zeleninovou směsí a…
Kulajda je klenotem české gastronomie a na světě byste hledali jen málo takto chuťově zajímavých polévek. Vyvážená sladkokyselá chuť je základem této výjimečné polévky.…
Dušené zelí je velmi typickou přílohou pro českou kuchyni, což dokazuje i fakt, že je zahrnuto v našem národním jídle – knedlo, zelo, vepřo.…
Francouzi mají své hovězí po burgundsku, Maďaři vaří perkelt, a u nás v Česku si pochutnáváme na hovězím guláši. Každý ho připravuje trochu jinak,…